Wednesday, January 21, 2015

From my kitchen sambil sembang-sembang :)


Bukak-bukak jer blog kakton ni terpampang gambau makanan. takde benda lain, makanan sesajer. pulak tu makanan koman-koman je pun takde yang luar biasa. tu pun nak tayang katanya. hahahaha nasiblah korang, hadap je la gambau yang hader nih.

teringin juga nak update pasai travel tapi tahun lepas takde travel ke mana-mana. 3 tix burn sebab cik abe takmo fly, takut katanya. 3 tix burn. 1 tix jer dapat return, 2 burn. nasib tak mahal. kalo ribu-riban memang aku pergi jer lantak kalo takmo ikut. susah nak convince orang yang was-was ni. berprasangka buruk jer bila ada musibah. I malas nak pujuk-pujuk takut termakan diri so bila cik abe kata kensel, kensel jer la sambil telan ailio tengok tiket huhu.

so tahun ni takde plan lagi. eh plan ada tapi tak bertindak pun. sebab? sebab tatau nak pergi ke tidak. hati kata mahu tapi langkah macam tersekat. sebab cik abe diam membisu ajer. hati ni rindu nak shopping kat Bandung hihi :) tapi tu la tatau pegi ke tidak. tiket pun takde promosi lagi. tunggu la sebulan dua lagi kot. 

tu citer pasal travel. kalo ada confirmlah kakton share kat sini ehhh :)

okay, mari lihat plan bulan depan. ada cuti panjang jugak sempena tahun baru cina. mak dah cakap nak buat kenduri doa selamat dan arwah. okay, mari kita berkenduri. pastu end month ada kenduri kawen anak ummi. baju dah hantar tailor jangan tak siap sudah kang ada yang kena cekik hihi :). lepas kenduri kawen kat K Pilah, ada konvoi menghantar pengantin ke majlis bertandang di Johor Bahru. So adakah kakton akan ke sana? kalo ke JB ofkoslah mengelintin nak pegi JPO, wajib tu. dah alang-alang sampai sana takkan tak pergi JPO ko gilerr????? hahaha :) 

then, lepas balik dari JB ada trip ke Wang Kelian pulak. ni trip orang kampung. harap-harap berjalan lancar. kakton plan nak ikut. cik abe tatau lagi sebab dia busy dengan new launch. lantak, orang busy jangan diajak berjalan confirm tak kena layan! 

so, skang marilah kita berfikir sejenak. banyak trip dan plan ni so banyaklah duit mengalir keluar. haaaa, bulan ni kena prepare la apa yang patut. okay mulai skang dah boleh buat kira-kira. ketepikan duit untuk apa yang patut. sambil termenung sambil mikirkan nak beli apa kat JPO hahaha :) dah nampak handbag melambai-lambai kesayuan dari jauh! 

hahaha bab berangan nombor satu ko ni haha. okay citer pasal malam tadi. balik agak awal jugak so masak lemak taugeh, buat sambal ikan. settle. Alya lepas mandi, main-main dengan Aryan pastu dia kroh krohhhh kesiannya anak mama, letih seharian bersekolah. so I makan dengan Aryan je dulu. cik abe balik lambat setiap hari. pukul 10 baru sampai rumah. kalo tunggu cik abe sampai then baru nak makan sesama memang makin bertimbun lemak di badan hehehehe eleh macam la skang kurus kedengking ehhh :)))

okaylah, tengah siapkan beberapa paperwork. bye!

2 comments:

fini zaini said...

aku pn dh rindu bandungggg

Hani said...

kannnn huwaaaa
tapi tix hcm tgh murah niii berbelah bagi ati aiii

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...