Thursday, December 29, 2011

End 2011 ..

Salam ..
Apa kabar semua? terlalu lama tak jengah blog. maaf jika ada yang singgah tapi tengok blog still macam tu ajer, takde latest entry. lappy masih belom okay. ni guna pc ofis ajer. nak guna phone update blog rasa leceh sangat. kecik benor keypad nak menaip hehe.

hujung tahun. sekejap je dah nak tahun baru. 2012. mesti ramai yang bercuti minggu ni, sama ada menghabiskan cuti tahunan atau menghantar anak orientasi tahun satu ke sekolah. apa pun, minggu ini confirm highway sesakkkkkk ..

Hani takde plan bercuti ke mana-mana sebab agak sibuk menguruskan hal rumah. alhamdulillah rezeki 2011, dapat juga akhirnya rumah bertanah. dah nak hampir siap kerja-kerja yang sepatutnya. tu yang sebok survey barang. macam-macam yang perlu dibeli, di survey. bikin stress akak hehe. nanti dah selesai semuanya, hani update kat sini insyallah.

okay, nanti kita citer lagi ye. jumpa lagi.

salam sayang ..

Wednesday, November 16, 2011

Hi readers ..

Salam .. apa kabar semua readers? lama tak jumpa di alam maya, masih menunggu entry terbaru hani ke? wah gedik macam ramai reader singgah sini hehe. maaflah jika ada readers yang singgah kat sini tapi takde update. lately busy sangat. sangat hokayyy. dengan keje yang tak berpenghujung. nak citer pasal raya haji pon takde kesempatan. nak tayang makanan pon takde masa. memang busy. sabtu ahad pon busy terpaksa gi ofis. abih camno dah namanya kuli kann??? lainlah boss boleh relaks2 ehh silap tu jadik boss lagi busy hehehe.

okay apa agaknya citer readers yang selalu singgah sini? terima kasih juga kepada anda yang sudi menjadikan blog Hani sebagai reference untuk trip ke Bandung. insyallah mana yang mampu Hani akan cuba reply. kalo sms lambat balas tu, maafkan daku. kadang2 terlupa, kadang2 terlepas pandang. lately busy dengan new chart, new head. memang agak kalut sebab banyak paperwork kena buat. kena assist boss-boss. wahhh berpeluh den. banyak kojo.

okay takmo citer pasal keje kang korang boring macam den sorang yang kojo hahahaha. apa plan cuti sekolah akan datang? minggu ni minggu terakhir pelajar2 bersekolah kan? lepas ni cuti panjang sampai awal tahun depan. wahhh mak pak tersenyum gembira dengan bantuan RM100 tiap anak yang bersekolah kerajaan, alhamdulillah ada juga wang tambahan untuk membantu membiayai persekolahan anak2 kan?? apalagi jangan lupa satu undi anda yang amat berharga kerna pilihanraya bakal tiba tidak lama lagi. undilah dengan bijak tidak kira bulan mengambang atau dacing yang senget ahakss ..

Hani takde plan ke mana lagi kecuali memenuhi jemputan kenduri kawen yang boleh dikatakan every week ada. mana yang patut mana yang sempat memang Hani akan pergi, apalagi sedara-mara yang dekat memang cuba pergi. kalo jauh kat Perlis nun confirm tak dapek maklom bajet dah banyak lari hehehe. okay merepek dah ni ..

sementara tunggu entry seterusnya insyaallah ada la 2-3 entry lagi hehhe jom tengok latest picas of my doter, Alya Nur Zahra. masyaallah sungguh tak sangka dan 3 yrs budak ni. kejap jer. dah pandai melawa, melawan pon pandai gak hahaha. keletah and ada je soalan yang ditanya tak kirala malam ke siang ke nak tido ke nak gi berjalan ke. memang banyak soalan dia. letih akak nak menjawab kadang2 jawab kadang2 akak suh papanya yang layan hihi.

sila lihat anak dara kesayangan Hani yang keletah ni .. taraaaa ..




okay sementara tu nak siapkan entry lain plaks. ghindu sungguh ngan my blog tapi memang masa terlalu suntuk. terlalu mengekang. harap2 ujung tahun ni dapat relaks sket. stress jugak kalo asik fikirkan keje yang tak berkesudahan ni. tapi takpe, bonus and ex gratia boleh buat daku tersenyum riang hehe.

okay see later .. love you all ..

Friday, October 28, 2011

Abang pulang dari Korea ..

Salam .. macam biskut je kan? kejap ada kejap takde huhu.

laptop dah okay tapi akak agak busy kebelakangan nih, macam-macam perkara nak dibuat terutamanya bila encek somi tiada di sisi. beliau ke Korea mengikut trip co. selama seminggu. so, sepanjang pemergian beliau akak sebok melayan kerenah Alya. cuti sabtu ahad balik ke kampong sebab takut dia rasa bosan kat rumah and bertanya papanya. alhamdulillah Alya okay and tak menangis atau bertanya berulangkali tentang papa maybe sebab dah biasa berdua ngan mama jer kot huhu.

malam tadi hubby selamat sampai ke Malaysia. syahdunya tak jumpa laki seminggu. baru ler terasa sunyi takde kawan nak bergaduh huahuahua rindu pon rindu uwaaaa .. skang kat Korea musim auntum, sejuk angin bayu katanya sebab tak lama lagi winter, salji youuu .. makanan halal susah nak cari and mahal. tukaran pon mahal jugak. hehe daku gelak jer dengar cerita hubby maklom sakit hati tak dapat ikot hahaa tapi dalam pada tu daku sebenarnya tak kisah pon sebab Korea belum masuk list untuk dikunjungi. tatau la kenapa ramai yang suka ke sana maybe terpengaruh dengan drama Korea kot. for info Hani tak mengikuti drama Korea maklom time bekerja bila ditayangkan so takdelah keinginan nak ke sana. sungguh. Bandung/Vietnam/London yesssss .. insyallah .. hihi .. lain orang lain perjalanannya kann??

adalah sedikit souvenir hubby belikan untuk Hani dan Alya. mekasih bang .. luv u ..

***nanti kalo sempat Hani snap picas .. owhh kemalasan betol ..

Tuesday, October 18, 2011

Bandung; supir ..

Salam .. dimulakan dengan pagi yang sejuk, syahdu malas nak gi keje haha. tarik selimut lagi best kan? apa ko ingat kompeni mak pak sesuka hati nak keje nak cuti nak mc haha.

dah bekpes ke puan2 semua? ke bekpes depan pc sambil blogwalking?? ahaha ni hani selalu buat. hari ni bekpes sandwich, rezeki ada kakak sebelah ni bagi. alhamdulillah. sedap. syukur.

oh ya, sejak kebelakangan ni banyak juga soalan, email berkenaan trip ke Bandung. terima kasih ye kepada kawan2 yang sudi bertanya, sudi membelek blog Hani. ikutkan tips Hani tu simple je tak cover banyak tempat tapi bagi yang 1st time ke sana, mungkin boleh jadikan panduan kan? insyallah Hani akan ke sana lagi next year. tix murah rm138 untuk 3 beranak. murah kann??

okay berbalik kepada soalan yang lazim ditanya, berkenaan supir. di sini Hani jelaskan sekali lagi, Hani amik supir yang kawan rekemenkan, Pak Ayi. memang murah dan bagus. cuma Pak Ayi ni pendiam, so pepandai kita jer yang bagi schedule kat dia nak ke mana. bagus gak diam kang bising terlampau peramah, susah gak kita hahaa. okay, Pak Ayi ni Hani cuma bayar sebanyak 350 ribu rupiah = rm122.50 (masa ni convert kepada rm350 - 1 juta rupiah bahagi la bape orang). oleh kerana kami cuma bertiga jadi kami pilih Avanza. memang selesa. nak letak barang pon masih banyak ruang. 350 ribu rupiah ni service dari pukul 9 pagi hingga 9 malam. so anda boleh susun schedule sebaik mungkin.

okay, jumpa lagi. nak sambung bekpes. huhu.

Monday, October 17, 2011

Mari mendeko ..

Yeaa .. meja kecik ni dari Ikea, rm17.90 kalo tak silap. comel kan? penah beli meja kecik hampir serupa dari tesco rm39.90 tapi dapat rm19.90, kecik sket dari meja Ikea ni and warna hitam.

meja Ikea ni pula empat segi tepat, sesuai kalo nak letak deco ke jadik side table ke. ni hani plan nak letak lam bilik Alya tapi belom berkesempatan nak deco. sementara tu letak kat living dulu. sesuai gak!

mari mendeco .. asal boleh .. letak candles pon comelss ..



berbaloi la rm17.90 ngan kecomelannya kan?? jom gi IKEA ..

Friday, October 14, 2011

Menambah koleksi Tupperware ..

Salam .. ada 2-3 entry tak lepas2 nak upload. server ofis slow giler. nak guna broadband pon tak guna sebab tak lepas. so berjaman la nak upload satu gambo jer ni. entry lelain tunggu turn nak kuar hahaha.

ni nak tepek belian Tupperware secara loose atau lambak haha. yang biru and peach tu satu set ada 4 warna tapi share beli ngan kawan so 2 biji seorang baru rm25++, jimat tak? hehee skang ada promosi and tambahan 20% untuk member ye. sungguh murah kann?? yang warna purple macam ada corak2 tu cuma 14 hengget sebijik. beli secara loose. cantik warna purple ni, sayang tak banyak stok. tunggu next sale la kalo ada lagi nak menambah. biasalah bagi yang mengumpul ni, dapat 1 pon jadik ler kan. ada duit, boleh beli lagi.

selamat mencuci mata ngan latest collection akak huhu ..

Wednesday, October 5, 2011

Tuesday, October 4, 2011

Kegilaan baru daku ..

Ye betul. selepas Tupperware, akak ada satu kesukaan baru. bukan setakat suka, suka giler youu .. kegilaan baru. sampaikan mata tak terpejam lena dok mikir menda ni. bayangkan, mata kelip-kelip lam gelap dok mikir nak pilih corak apa. tu time nak tido. belum citer camne bersemangatnya daku bergegas ke OU semata nak tengok yang real sebelum buat keputusan order kat dealer. sampaikan encek somi kehairanan, kepelikan apa kejadahnya gi OU semata2 nak belek pinggan mangkuk. semata nak belek corak yang ada. dah tu confused plak sampaikan encek somi bertempik sebab bininya macam org sewel bertawaf keliling rak semata nak belek corak idaman. haha giler akak. kalo betul giler, takdenya update blog kann?? hihi.

ni ler kegilaan akak sekarang. nak kata poyo? hishh takkan la pasal tayang pinggan dah dikata poyo haha. lainlah kalo akak tayang banglo 8 tingkat ke bentley ke baru ler poyo, ye tak?? takat pinggan je, yang menjadi kebiasaan untuk kaum wanita. bezanya akak ni baru menjadi peminat. before ni tak heran pon nak kumpul pinggan ke mangkuk ke tingkat ke. pakai je melamine murahan tu. tak pon pinggan yang angkut dari umah mak huahuahua ..

sejak dua menjak ni jer baru minat tu datang. maybe hasil dari pengaruh kakak2 kat opis kot. dorang memang dah lama mengumpul pinggan mangkuk yang aku rasakan mahal giler ni. dulu rasa tak sanggup jer nak beli 1 pinggan berharga lebih kurang rm60 hengget. giler mahal. maybe gak sebab dah makin berusia kot, makin matang org kata huhu. mula la kumpul sket2. antara yang menjadi koleksi awal Hani ialah Corningware and Corelle. skang tengah menambah set yang ada, beli yang loose item pulak. buat permulaan, Hani pilih set 16 pieces Country Rose. rasa cantik dan evergreen. ada banyak lagi corak lain seperti Kobe, Sakura, Pink Daisy, Country Herbs, Lily and banyak lagi.

jom tengok anak angkat baru Hani hihi .. opss Tupperware still my first baby angkat hokayy ..

Thursday, September 29, 2011

Alya Nur Zahra; 3yrs .. happy birthday to you ..

Hari ni Alya menyambut ulangtahun kelahiran yang ke 3, 29.09.2011. tidak sedar masa begitu pantas berlalu. Alhamdulillah Alya Nur Zahra membesar sebagai anak yang sihat, bijak dan keletah serta memberikan kebahagiaan kepada mama dan papa serta keluarga kami. syukur juga kepadaNya kerna Alya sihat seadanya.

mama bekalkan goodies dan cupcakes untuk Alya kongsi dengan kawan-kawan di rumah babysitter. dah berminggu Alya ingatkan mama untuk belikan dia kek, nak sambut besday katanya. dah pandai anak mama ni and dia dah faham birthday celebration tu cemana, wahaha. siap cakap jemput friends nanti boleh dapat hadiah, bertuah betul budak debab nih hehe.

insyallah Ahad nanti mama akan adakan majlis sambutan birthday dia secara kecil-kecilan ajer. jemput keluarga terdekat dan kawan-kawan rapat serta jiran2 kat area umah ni. belum ada idea nak masak apa, menu apa. masih dalam planning. yelah, semuanya mama kena uruskan so kenalah well prepared kalo tak pengsan akak huhu.

ni goodies untuk kawan2 Alya kat umah babysitter. dalam goodies bag ni hani cuma letakkan coklat, junk food, cookies and sweet. cukuplah untuk meraikan Alya hari ini. ahad nanti lain pulak ye sayang. harap2 ummi and nenek uda boleh nyanyikan birthday song untuk Alya nanti yer?? kawan-kawan pon ramai kan sayang?

and, Hani ada order cupcakes dari Kak Maiza di Saujana Utama. hampir 3 tahun order kek dengan dia. memang sedap and marveles. kalo tak, takkan sampai 3 tahun order dengan dia ajer kann?? ni hani minta dia buatkan kek coklat kukus. sedap. hehe mama yang over plaks makan huhu.

ni nak test untuk Ahad nanti. kira okaylah cupcakes letak dalam tier plate ni kan? alalala comelnya.

Alya, mama cuba berikan yang terbaik untuk anak mama. mama doakan anak mama ni membesar dengan sihat, bijak dan menjadi anak yang solehah kepada ibu bapanya, aminn .. mama love Alya very muchh .. my precious baby ..

Selamat Pengantin Baru my cousin ..

Salam readers .. ada ke yang tunggu entry baru Hani? ada ke? hihi.. okay lastweek memang busy. bukan setakat busy keje kat ofis tapi busy ngan cousin yang nikah kawen sabtu 24hb lepas. rab u berlari ke nilai. khamis siapkan bakul hantaran. jumaat lepas keje terus gerak balik Pilah. memang rushing sungguh. sampai Pilah pon dah agak lewat, terus siapkan hantaran. nasib baiklah hantaran terus masukkan dalam bakul so takdelah keje susah mana. bubuh reben, bubuh bunga terus letak lam bakul wahh senang giteww .. almaklum semua nak cepat kan tak dapek la nak berhias bagai. tapi takpe, yang penting hantaran tetap vogue. ekekke perasan betul den ni.

ni masa kat umah before bertolak. lepas maghrib barulah dapat ngangkut bakul2 ni masuk kete. nasiblah sampai Pilah, bakul2 masih cantik terletak. kalo tak haru betul nak betulkan semula. dah la masa singkat, letih akak tau.

tido pon agak lewat tapi makcik dah warning suh bangun awal sebab nak siapkan nasi pengantin. pastu nak gerak ke masjid sebab majlis akad nikah dalam pukul 10. lepas subuh memang masing-masing dah bangun. akak ni mana la reti nak buat masakan pengantin. nasib baik jugak ramai jiran makcik yang sudi bantu so akak cuma tolong masakkan breakfast ajer, selamat den huhu. dalam pukul 10, kami dah bergerak ke masjid Senaling pulak. ramai juga pihak rombongan lelaki yang hadir. walaupun persiapan cuma dalam masa seminggu namun nampak gayanya ramai juga ahli keluarga yang sempat dijemput.ni my Alya yang terpinga-pinga baru bangun tido. dah la tido lewat sebab tengok mama tak tido2, ni pepagi dah bangun bersiap. tapi dia tak meragam, aktif ajer berlari tak cukup tanah huhu. dress overall from Bandung hokkayy ..

ha barulah berkesempatan nak jumpa my cousin, Mira@Kakak kat dalam masjid. wow cantiknya dia. tak sangka adikku yang sorang ni bakal bernikah dalam usia yang muda.

ni wang hantaran dan mas kawen yang digubah indah.

okay, majlis akad nikah cukup ringkas namun padat. bagus tuan imam, tak banyak kerenah. tanya soalan2 yang penting saja, jimatkan masa. and lafaz akad cuma 2 kali sebelum saksi mengesahkannya, aminn .. mudah dan ringkas namun bermakna. takdelah nak menceceh panjang buat pengantin gelisah giteww .. sesi membatalkan air sembahyang and sarung cincin.

selepas saling bertukar cincin, and mak mertua Mira sempat menyarungkan gelang tangan sebagai hadiah, kami segera berangkat ke hotel pulak. sebab masa pon bergerak pantas, tak sedar dah hampir pukul 12.30 tengahari. majlis persandingan diadakan di Melang Inn, hotel yang terbaru di pekan. lebih kurang Sri Malaysia je la kiranya. masa kat hotel baru hantaran kedua belah pihak dibawa dan diletakkan di tepi kiri kanan pelamin. tak banyak pon, 5 berbalas 7.
Ini hantaran dari pihak pengantin perempuan. tema ungu putih.

yang ni pula hantaran balas dari pihak lelaki. pon tema ungu putih.

Pelamin indah konsep English. kot ler, daku mana reti hihi. simple ajer tapi nampak cosy kan?

sempat juga pengantin meletakkan potret mereka untuk tatapan rakan2 yang hadir and untuk ditandatangani sebagai kenangan sebelum terbang jauh.

selepas zuhur, pengantin diarak masuk ke dewan untuk majlis persandingan. kali ni mereka menukar pakaian bertemakan silver. alahai comelnya kakak.

ketika di atas pelamin. akak sebok so snap je mana sempat. sebok uruskan souvenir untuk tetamu gitewww ..

seperti biasa selepas makan beradab, ada sesi potong kek. kelas ko maria, persiapan seminggu pon sempat masukkan acara potong kek giteww hihi.

ini gambar pengantin bersama keluarga pihak perempuan. tema ungu. sapa tak pakai ungu, memang out of frame hahaha. tak sporting le kan? bukan selalu pon.

wahh akak penat giler. uruskan souvenir, makanan and sambut tetamu. maklom anak sulung ummi yang kusayang berkahwin, inilah masanya nak membantu makcik. alhamdulillah, walaupun agak kelam-kabut sebab buat keputusan di saat akhir namun semuanya berjalan lancar. berkat doa seorang ibu yang mahukan anaknya berkahwin diatas niat agar anaknya dilindungi. juga doa dari kaum keluarga yang tidak putus-putus. mungkin ada cacat-cela tapi lega semuanya berakhir dengan selamat dan sempurna. aminn .. terima kasih juga buat Alya yang pandai bawak diri sebab mama cukup sibuk.

**untuk Mira yang dah fly ke UK, semoga selamat di sana. selamat pengantin baru. jaga diri baik2 dan kami doakan kakak berjaya mendapatkan master dengan keputusan cemerlang. love you ..

Thursday, September 22, 2011

Wedding .. my contribution ..

Sabtu ni cousin hani akan bernikah. kenduri kawen last minute. sebab dia akan fly ke London untuk sambung master, isnin 26hb. and her boyfren pon sambung study so dedua parents setuju untuk nikahkan mereka. tapi semua last minute punye plan. semua main pakai beli ajer. tak dapek nak survey bagai. beli je la yang mana berkenan. takde tema bagai. cuma sempat gak la makcik yang ku gelar ummi belikan family kain ela untuk semua, kaler pepel. daku je la tak sempat nak amik kain sebab kat kampong sana so beli je kat sini, nasiblah kalo tak sama tone ye ummi haha. dah last minute buat keputusan, mana nak rancang grand wedding konon macam akak dulu hihi. takpelah yang penting dahulukan yang wajib kan??

so akak tatau nak contribute apa. sebab kelam-kabut buat itu ini. lastly ummi suh settle part hantaran. dah la kerastangan, idea semedang takdo. abih camno?? takpe, buat je mana dan. semalam ke nilai 3, ummi tunggu sana. beli barang2 macam paper bag, bekas telur, bunga pahar, souvenir untuk tetamu and segala jenis kelengkapan untuk majlis kawen kat hotel 3 bintang muahahaha. memang buat kat hotel sebab dah last minute sapa nak buat keje?? akak? akak kojo hihi.

so malam tadi bersengkang mata siapkan bakul hantaran seperti yang ummi perintahkan. bakul senang and praktikal kalo nak travel jejauh. takde le kes buah tergolek ke apa muahaha.

ni antara yang dah siap. simple jer. alamak apsal lam gambar nampak bunga ungu tu jadik biru plak? adoi dah lari english theme. kalo tengok real nampak cantik ala ala english wah perasannya mak wakkkaaka ..

nanti nak siapkan alas plak. eleh simple macam ni pon nak tunjuk kan? hehe ada orang lagi hebat relaks jer kann .. okay nanti update lagi akak kan suka share ngan korang ..

Tuesday, September 20, 2011

My Alya ..

Close up my anak dara. kesian dia mama sebok lately, nak bertepek jer time usik lappy. abih dah mama kemaruk 3 bulan lappy semput hihi. still thinking the gift for her. tatau nak bagi apa for her birthday nextweek. any idea?

sapa ada anak dara sebaya ngan Alya? meh share idea. teddy bear takmo, dah banyak sampai mama takleh bernafas haha. toys takmo, dah ada. basikal dah ada. PSP? walawei sesuai ke? IPAD? mak aiii mama pon takdo huhu. baju? dah berlambak. amboi eksen nak idea pastu sume reject hahaa. ok ok korang sila bagi idea yer??


Syawal masih bersisa ..

Tengok, campur semua dalam satu entry gara-gara citer terperap lama. dah basi orang kata tapi akak tetap nak tepek kat blog. dari simpan terperap baik tayang kat korang kan?

entry ni caca marba so segala mak nenek ada la. dari citer pasal makan, masak-masak, my Alya pastu tetiba ada citer gi open house plak haha. belasah je la janji akak dapat tepek kat blog yang dah suam-suam kuku macam remote abih bateri muahaha. ada ke orang nak baca blog akak? takde? akak okey jer, akak sendiri baca lapanjutakali sehari muahha ..

hujung Ramadhan yang lepas memang tak dapat update blog langsung sebab lappy semput. orang kejam cakap, patut hukum buang jer. ni pon sambil taip dok menyumpah sebab keyboard kejap lari sana lari sini mencik hokayy .. ok berbalik pada Ramadhan, akak masak jugak. sempoi jer sebab sebok nak bershopping lepas berbuka. orang kejar 10 malam Ramadhan terakhir, yang awak berkejar ke JJ, Alam Sentral bagai huhu

antara menu sempoi akak masak ramadhan terakhir. ni yang sempat snap, ada tu tak sempat nak snap bagai, manjang semput nak cepat. maklom nak shopping wink wink huhu. ni sambal udang petai. pastu goreng ikan masin and masak lemak fucuk and soon. sedappp ..

yang ni plak sesudah Ramadhan berakhir. citernya, kak ipar hubby masakkan kari Kelantan masa kami beraya ke rumah dia di Kuala Krai. kari kelantan berbeza dengan kari Kedah or Negeri 9. sebabnya bahan-bahan berbeza hokkayyy .. bahan-bahannya cuma bawang merah & putih, kunyit, lengkuas, cili kering, santan, asam keping, gula and garam secukup rasa. tak pakai kari adabi atau babas hokkay .. since that, hubby terus paksa akak masak kari sejak balik ke sini. dah 3 minggu raya, dekat 4 kali akak masak kari ni. dia kata perfecto!! maknanya sama macam kak ipar kesayangan dia masak la. kira ok la kan dari tak menjadi. dah la guna ikan yang mahal-mahal such as ikan merah, siakap atau jenahak. owhhh selera besar betul hubbyku skangg ..

lepas citer kari yang sedap tu sehingga menjilat periuk eh bohong jer hahaha saja nak tunjuk betapa hubby suka makan sokmo kari tu. lama tak tayang my precious Alya kan? minggu depan 29.09 Alya akan genap 3 yrs. sekejap ajer kan? terasa baru sangat dia dilahirkan, perut mama dibelah and mama tinggal berdua jer ngan Alya since berusia 2 minggu since papa outstation ke Kedah. owhh how i miss the moment! Alya Nur Zahra; petah. ada saja benda nak ditanya, nak diusik. bijak. dah tahu nama penuh dia and how to spell it. how old are you? 2 yrs. owh my clever girl masyaallah. nama mama, papa and uwan pon dah tahu. and our address pon dah tahu. good girl. ABC insyaallah dah sampai H. One two three macam biasa, budak seusia dia. and suprise, Alya dah reti request birthday party hokayyy .. bangga makkk! siap request chocolate cake, baloons, friends. siap suruh invite uwan, wan amok, pakcik, friends. owh anak mama how to describe my feelings?? bangga hokkayyy .. dia dah faham friends macam mana, dah pandai suka that girl, that boy. tak suka itu, tak suka ini. cuba tanya dia, sapa nama friends pon dah bleh sebut hampir 30 nama hokayyy .. boleh plak dia ingat nama budak2 kat nurseri, kat umah bbsitter. alhamdulillah, bersyukur dengan progress Alya yang positif. nakal tetap nakal. biasalah budak kecik kan?? tapiiiiiiii .. kalo gi shop masih boleh tolerate kalo mama suruh choose either chocolate or ice cream. see that? dia tak berguling-guling or jerit-jerit. just suruh dia choose ajer. and mama dah biasakan bagi tau dia, bukan berjanji tapi cuba explain kat dia, bukan semua kehendak dia mama ikot. and duit bukan untuk spend yang bukan-bukan. syukur dia macam faham. sure faham kot kalo tidak dah tentu guling-guling tak dapat Barbie kan Alya??
hihi .. cinta hati Hani dan Azhar; Alya ..

mama sayang sangat-sangat Alya ok. be a good girl!

ok, dah abih puji melangit tang anak dara(sapa lg nak puji anak sendiri kan?)meh review mak dara plak. hi, ni latest daku. hahah takat muka jer berani. nak amik tang dada ke bawah memang sentap. takut en canon terkujat kang ahhaha sebab tak muat nak frame hahahhaa. cukup le tengok wajah seumpama bulan purnama kembang sepinggan ni yer muahahhaa.

tetiba ada makanan plak. belasah jer la. ni masa lunch invitation Akhtar Shaari, my cousin. rasanya ramai kenal mamat ni kan? pembaca Astro Awani. hahaa gambo dia takde plak, so pepandailah korang bukak Astro kalo nak tengok hokayyy .. twins dia Akhbar, juga bleh tengok kat Astro huhuhu. makanan boleh tahan sebab hujan kot perut jadik lapar semedang. sila makan!

haa ni time berjalan raya Jumaat lepas. lepas lunch di rumah cousin, Akhbar tu, singgah plak umah Kak Ida, opismet yang berjiran ngan cousin ku itteww hahaha. cantik kan rumah dia? tak sabar nak deco umah bertanahku nanti insyallah. moden concept giteww .. kemas jer kan??

yang datang daku, hubby and Alya tapi hidangan macam YB je nak datang wakkaka. thanks Kak Ida sebab sudi jamu kami. sayang Kak Ida ni macam kakak sendiri sebab dia baik hati dan tak kedekut kalo nak tanya apa saja bab holiday terutamanya Bandung. hari tu gi Bandung, dialah sumber info akak. memang superb terer dia ni, dah hafal jalan kat Bandung tu hihi. sebab dia jugalah aku ni terpengaruh ajer nak ke sana hahaha. bleh salahkan orang plak ekk ..

last sekali hasil masakan akak yang terpower rangers. giler sedap. korang pon sure terer gak masak ni. telur mata goreng cili api. best makan panas-panas.

lepas ni entry raya yang dah basi, dah kepam muahahha acik kisah apa dah blog acik kann hahaha. tu le gara-gara perap lama benar nasib baik tak raya haji baru kuarkan entry kan?? see daaa ..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...