Monday, August 22, 2016

From my kitchen; Nugget green apple salad

Assalam semua ..

Isnin kembali bersua. Ada ke yang monday blues??? Lambat ke opis sebab rasa malasnya nak tinggalkan tilam empuk. Bestnya landing kat katil sambil berangan. Opssss .. kalaulah cuti kan best tapi apakan daya kena jugak poi kojo hahaha :)

Okay, nak share menu Sabtu dan Ahad. 1st time try buat salad. Terliur tengok kat google hehe mulalah berangan nak buat. Dulu rasa macam erkkk tak makan sangat tapi sejak diet (read:control makan) mulalah terasa nak buat dan amalkan.

Google sana sini. Tapi bila check ada je bahan-bahan yang macam takde dalam esbok so marilah kita buat apa yang ada jer. Tak sangka pulak sedap dan hubby thumbs up!

Nugget green apple salad. Amboi nama kemain panjang hehe :)

Bahan-bahan:

1. Nugget ayam. Goreng dengan sesudu minyak. Nak gantikan dengan finger chicken pun boleh takdak masalah. Nak tukar dengan ayam fresh pun boleh tapi kalo nak cepat guna je nugget tu.
2. Epal hijau. Sebiji or 2 biji ikut suka. Takyah buang kulit pun takpe. Takde lagi orang mati makan epal dengan kulit kan?? Yang penting cuci bersih-bersih haha.
3. Tomato. Sebiji or dua biji tak kisah. Belah 4 pastu potong dadu.
4. Bawang merah dihiris nipis-nipis. Potong bulat tau.
5. Daun salad jangan dilupa. Kalau takde salad, jadi resipi nugget ayam je kang hehe :)
6. 3 sudu mayonis. Thousand island I lupa nak beli. Kalo ada boleh bubuh jugak ehh ..

Okay dah letak semua bahan-bahan di atas, gaulkan bagi rata.
Siap. Gila senang mak enon nak buatnya kan??
Selamat mencuba.



Ahad. Alya request nak spagetti. Kebetulan dia nak gi tuition so sempatlah breakfast dulu. Then buat jugak nugget green apple salad. Sebab Sabtu dah buat then habis. Hubby tak rasa lagi so marilah mengulang buat semula. Again.

Happy breakfast!


Friday, August 19, 2016

From my kitchen; my 1st cake

Salam Jumaat semua ..

Malam tadi I ada projek malam Jumaat hehe korang mesti fikir ke laut la ni kannn hehe .. sebelum projek bermula kenalah sediakan dinner dulu. Kang ada yang mengadu "lapar mama, saya lapar mama, saya lapar mama", mau berzikir kat telinga mama beratus kali huwaaaa .. so buat ikan kembung bakar cicah cili kicap pedas. Sup kentang sebagai hidangan tambahan gitu.

Alhamdulillah ikan bakar menjadi and paling senang nak buat sebab ada magic pan yeayy .. Bakar dalam 15 minit kot lebih kurang, terbalik atas bawah pastu check la ikan dan masak ke belum. Bahan-bahan nak perap senang ajer, serbuk kunyit, serbuk kari dan serai. Lumurkan kat ikan pastu buh daun kunyit. Wangi jer bau masa bakar nanti. Terliur pula bila taip ni hehe :)





Okay dah sediakan makan malam, mari kita bersedia untuk next project. Ni namanya project tahun gajah hehe sebab dah beli mixer, oven tahun lepas. Beli hari ni macam esok nak buat tapi amik masa bertahun baru nak guna. Nasiblah kena perli, sindir dek laki :(

Okay malam ni kita buat. Kita mesti buat hahaha semangat ni peluh-peluh dahi kakton. Nak pasang mixer pun terkial-kial tapi kena control depan Alya yang tengah excited tu. Kena tunjuk maknya terer barulah dia konpiden nak tolong. 

Oven dan mixer brand Butterfly ni beli dari LAZADA. Harga yang reasonable, cepat dan dijamin kualitinya. 


Ehh dah siap masuk oven? Haaa tu la kelebihannya. Beli je tepung segera tu. Telur 3 biji, butter 250gram. Pukul telur selama 2 minit dah kembang masukkan butter pula. Dah kembang adunan ni baru masukkan tepung segera. I beli je tepung segera kat supermarket, brand lupa pulak nak snap picture maklum kalut macam nak terbalik dapur walhal buat kek guna tepung segera je pun hahahaha :) Alya excited nak tolong masukkan telur, masukkan tepung then tekan mixer. Maknya pun excited jugak kikikihh ..

Panaskan oven selama 20 minit dengan suhu 180'c then masukkan adunan kek tadi. Bakar selama 45 minit dengan suhu 180'c (bergantung pada oven korang) eleh korang dah terer takyah la nak poyo sangat bagi resipi kan? I ni je 1st time buat kek umur dah 35 tahun kihkihkih :)


Tadaaaaaa .. Alhamdulillah siap masak, kek menjadi rasanya. Rasa kek. Nasib takde rasa buah oren kikikih. Naik dengan jayanya. Cuma merekah sikit kat tengah-tengah small matter la kira okay jugak tu kan :)

Nahh silalah telan ailiooo kikikihh .. lepas ni projek cup cakes pulak kata Alya *gulp*



Thursday, August 18, 2016

From my kitchen; Roasted Chicken Hani :)

Assalam semua ..

Korang rajin tak melayan kerenah anak? Terutamanya anak dara. Hermm Alya dah darjah 2 tapi pemikiran kadang-kadang tu tak tercapai dek akal. Ada jer benda dia tanya, dia argued. Adakalanya tak terjawab hehe atau malas nak layan. Tapi mostly kalo boleh jawab I jawab. Unless tanya soalan merepek memang koserr nak melayan sebab tu pun boleh jadi sebab nak bergaduh kang hehe :)
Paling selalu dia tanya atau perli maknya ialah "bila mama nak guna oven ni?" .. atau "mama ni bazir je duit beli tapi tak pernah pun masak guna oven ni" atau paling sadis "mama Mayessa tu rajin tau, hari-hari buat cupcakes. Mama ni macam malas ajer" .. OMGGGG dush dush dushhh kena tumbuk muka kakton hahaha yelah anakkk .. mak kau ni pemalas benarnyaaaaaa .. hahaha beli dah dekat setahun kot oven Butterfly ni. Beria buat entry nak beli oven pastu bila dah sampai, lupa pula nak explore apa benda nak dibuat dengannya haha .. Hajat hati macam-macam. Nak buat cupcakes la kek la bakar ayam la ikan laaaaaaaaa .. semua laaaaaaa .. tapi nan hadooo ..

Kebetulan Isnin lepas bawak Aryan ke klinik sebab demam on off. Risau pulak sebab skang virus influenza merebak so buat test segala. Alhamdulillah negatif. Lepas settle urusan kat klinik, singgah Mydin yang berdekatan. Terdetik dalam hati nak buat roasted chicken. Perghhh cita-cita tinggi ni. Tak pernah buat tapi terus roasted. Takdenya nak bakar-bakar dahhh hehehehe ..

So beli la ayam yang bahagian paha yang seksi-meksi tu 3 ketul. Tomato, karot, cendawan sume beli tapi boleh pulak brokoli terlupa nak capai. Tapi takpe tu bukan masalah besar pun sebab sayur ni I dengan Alya je yang makan. Hubby bukannya suka sangat makan sayur hehe :) so sampai rumah terus bersihkan ayam dan sediakan bahan-bahan apa yang patut. Excited kau nak masak ni. Dah la first time bukak oven ni. Sambil tu google la mana-mana resipi yang mudah. Kau tahu kan kakton mana suka resipi yang berjela-jela ni koserrrrr .. kalau ada method 1, 2 & 3 memang kakton campak je resipi tu haha :)

Perap ayam dengan white pepper, black pepper, buh heinz sauce, tabur rosemary pastu jangan dilupakan oyster sauce. Garam gula tak payah. Perap sejam kot lebih kurang. Olive oil I sapu kat ayam gantikan butter, kata nak diet hermm .. Then untuk menambah perisa, madu buh sket. Yummiehhh .. 

Panaskan oven dengan suhu 200'c selama 20 minit. Pastu start bakar ayam dengan suhu 250'c selama 40 minit dengan api atas bawah. Ala korang dah terer dahh takdenya nak baca details kan hehe :)

Then asyik la tengok takut ayam rentung pulak. Sambil tu celur kentang dan karot. Cendawan jangan lupa rendam juga. Lagi 10 minit before tinggggggg .. tu silalah masukkan kentang, karot dan cendawan tadi bagi sekata.

Tadaaaaaaaaa .. jadik tak jadik takkk?? hubby kata jadikk pastu dia cakap ni kena makan dengan nasi Arab. Amboi bang, perli isteri ke sebab dah buang perencah nasi arab mandy yang expired tu? kikikikihh .. Alya cakap, "sedapnya ayam ni mama, lepas ni kita buat kek coklat ye" gulp telan ailiooo maknya haha :)



Wednesday, August 10, 2016

Home sweet home; My favourite corner

Assalam ..

Sambil walkblogging sambil check blog sendiri yang sendu jarang berupdate. 
Errr bukan malas cuma masa kadang2 terlalu cepat berlalu. Sedar-sedar dah petang, bergegas balik.
Ni lunch time tak keluar so marilah kita update blog supaya tidak sendu hehe :)

Takde citer gempak pun. Yang hot pun takdak. Citer pinggan mangkuk korang nak baca tak?? Haha itu aje la yang ada nak dikongsi.

Jom tengok my corner - me time!

Memang I suka duduk area sambil berangan nak beli Noritake ntah tahun bila tatau lagi tapi berangan kan free .. hehe so mari berangan kejap. Sambil susun Vision yang ada 2 ketul. Tu pun satu lagi kat ataih dapur kadang-kadang. Kena gunakan jugak buat masak hari-hari kalo tidak jangan harap dapat menambah nanti. Hubby kalo nampak I guna pinggan or vision or corningware yang dok terperap dalam almari, dia okay jerrr. Cuba kalo tak guna? Kena perli je la nanti. Tapi dont worry bang, time makan-makan memang I bawak kuar semua tu kan??

Korang ada ke favourite corner?? Mestilah ada kann?? hehe :)

Ni la favourite corner kakton. Buffet and hutch dari IKEA. Nak beli yang exactly buffet and hutch around RM2000, tu pon yang biasa-biasa jer so simpan dulu hajat tu, kita beli yang mampu milik ajer. Janji buffet and hutch jugak. 

Letaklah segala mala pinggan, vision, corningware. Ni sebelum arrange, sumbat aje la dulu. Skang dah susun lain tapi tak snap pulak picture hehe nanti naaa ..


Then beli rak besi putih ni sebab teringin nak letak pinggan kat tepi dining area. Senang capai ajer bila nak guna tapi make sure habuk tarak. Yang tu tugas cik abe vakuum hehe :).
Corelle memang collect design Country Rose cuma tea set aje takdak. So simpan angan-angan kemudian ada rezeki baru beli. Sementara tu match dengan mug IKEA dan pinggan plain IKEA juga. Mix and match so takdak la nampak caca-marba pinggan kakton kan :)

Then letaklah jar isi kerepek. Senang orang mai rumah hidang ajer ni kalu tak sempat goreng keropok. Then kakton kan supplier kerepek so wajibunlah ada benda ni. 



Ni latest orkid dalam rumah. Beli kat romantika. Pastu ngelabah cari daun ngan buluh kat SSF. Tapi macam gonjeng je pulak, kena tambah lagi orkid tu barang 1-2 batang kot baru nampak gojes.


Yang ni bunga lama tapi redesign balik, tukar pasu tukar susun. Letak kat console table depan cermin. Tapi I tak suka merimbun depan cermin sampai tak nampak muka sendiri so buat yang simple ajer sudahlahh kannn ..


Yang ni masa Syawal hari tu. Tetamu pertama, Kakngah Jirah datang ngan kawan nak beraya. Kebetulan baru sampai dari Kelantan so apa yang ada je la ehhh .. 
Simple ajer kan dining I?? Tengah fikir nak tambah apa lagi. Tu pon cik abe kata mana letak lagi dahhh .. so biarkan ajer la begini pun okay rasanya.


Haaa ni nak share. Dah share kat fesbuk pun tapi ni dengan korang pulak. Pasu ni dah lama beli, buat letak orkid kat luar tapi orkid macam hidup segan mati takmo hehe so kakton bawak mai opis. Amik bunga tepi opis. Beli tanah RM2, batu kecik-kecik RM2. Kos RM4 ajer kauuu tapi hasill wahh ramai kata macam mahal. Dorang kabo kalo beli kat nurseri dalam RM60 kot. So kakton share hasil jimat disini yeayyyy :)

Hasil pun wowwww sangat kannn .. 



Wednesday, August 3, 2016

Selamat hari raya; my open house

Assalamualaikum semua :)

Ada ke yang masih buat open house?? Hehe rasanya Ahad lepas berlumba-lumba memasing buat open house kan??? Sana-sini jalan jammed. Sabtu-Ahad memang berpeluh drive kete dalam jammed haha penangan open house.

Hani dan family buat open house jugak pada Ahad, 24hb yang lepas. Just invite jiran-jiran area rumah, kawan-kawan, adik-beradik dan saudara-mara. Yelah, kalo tak dijemput korang ni tak datang walhal rumah sentiasa terbuka, ni kan raya??? hehe :)

Actually, ada yang dah datang before open house pastu memasing tanya bila nak buat bila nak buat bila nak buat cewahhh .. okaylah jom la bang kita open houseeeeeee :)

Macam biasa, Hani masaklah apa yang patut. Merendang ayam dalam 5 ekor. Nasib baik ada kuali hikmat mak bagi masa pindah rumah dulu hehe tu pon kena guna kuali extra jugak sebab 5 ekor ayam memang tak muat. Lenguh tangan dan bahu nak menggaul ayam sebelum masukkan santan. Kali ni try resipi negeri luar pulak. Kalo resipi Negeri Sembilan takde bawang merah bawang putih. Rendang nogori memang simple ajer - cili api, kunyit hidup, serai dan santan. Kali ni buat rendang ayam daun kunyit. Alhamdulillah sedap ceewahhh :)


And kali ni teringin nak makan ketupat palas. Hari Jumaat baru terhegeh-hegeh survey kat mana nak beli ketupat palas. Ada juga ketupat palas frozen tapi kalo last minute ni manjang je la dah habis, takde stock kikikikihh .. Tapi kalo dah rezeki tu tak ke mana orang cakap hehe dapat juga ketupat palas ni kat Seksyen 13. Cantikk .. dah dekat sangat la tu and boleh pick up hari Sabtu yeayyy Alhamdulillah rezekiiiii :) 


Pastu goreng mee basah. Mee ni dalam 5kg. Perghhhh terus lengan berotot sebab menggoreng mee 5 kilo hehe :) licinnn sukanyaaaa :)


Ni sempat la snap bila dah hidang dalam tureen yang cantik ni hehe :) bila lagi nak guna kan?? 


Yang ni prepare kat meja makan. Brownies, kek tak sempat nak hidang sebab dah kalut. Ntah apa-apa la kakton ni walhal dah siap potong dan letak kat atas tray. Kek buah pun ada sebab kakton teringin. Dah macam mak-mak je suka kek buah ni padahal dulu manade suka. 


Roti jala, kuah kari, kuah kacang, kuih-muih, nasi impit, mee goreng, rendang ayam, serunding antara hidangan hari tu. Kan dah cakap masak simple ajerrrr :)





Tergelak kalo tengok gambo bawah ni sebab my boss kat whatsapp boleh pulak tanya "bunga apa tu miza?"
I tanya balik "bunga apa boss?" ohoo rupanya tu haaa bunga sawi. Actually tu sawi cina, bila dah dipotong daunnya tinggal batang so I buat hiasan je sebab nampak cantik. Boss ni takde benda lain kot nak perati hahaha :) 


Alhamdulillah majlis went well and makanan habis licin. Sedap or tidak tu not sure but I happy sebab kawan-kawan datang and makcik dari Kuala Pilah pun sempat datang. Tq ummi, makcik, ayong, pakteh. Mak tak datang sebab kurang sihat nak travel. Its okay mak :)


Ni antara yang sempat selfie heheeh amboi sejak tukar henpon yang ada mode selfie ni kemain lagi ye kaktonnnn :) yelah, dulu buat open house busy ke hulu ke hilir sampai lupa nak snap picture. La ni ada mode selfie marilah berselfie sampai muka berminyak pun boleh ajerrr hihi :)

Masa ni nampak flawless kauuu .. hakikatnya????? hahaha :)
Memang seronok berkumpul, kawan-kawan datang bersembang even tak sempat nak catch up semua its ok thanks you all :) nanti one fine day kita buat gathering makan-makan lagi Insyallah. Gossip pun hado katanya hehe sempatttt ..


Well, my boss tak sempat datang sebab busy uruskan anak kat Melaka. But, big boss datang dengan wife. Tak sangka big boss pun sudi datang, TQ En Zul! Ada juga bekas kawan sekerja yang dah berhijrah ke company baru but still not lost contact. Itulah dia kelebihan open house ni, peluang bertemu dengan mereka yang terpisah jauh or dekat. And Fatin Muzi, adik kesayanganku yang bakal berkahwin. Tq dik sebab sudi datang menjemput. Ingat lagi kes MH370? Fatin ni anak salah seorang penumpang yang masih belum ditemui. Okay lets move on :)


Okay, tu je la yang sempat snap. Aksi anak-anak berguling takdan nak snap sebab busy layan tetamu. Tu pun ada gak yang tak sempat nak berbual panjang. Ada je nak buat sambil masak air, prepare teh la pastu nak top up makanan. Memang kalut tapi nasib baik jugak hubby cekap. I dah kepenatan memasak dari pagi. Cuma, bila semua habis licin memang berbaloi rasa. Terus hilang sakit bahu sakit kaki semua tu hehe :)

Tq kepada semua tetamu yang datang. Ailebiuuu :)



Friday, July 15, 2016

Anniversary 9th raya kedua 07.07.2016

Raya kedua, 07.07.2016. 
Alhamdulillah, anniversary perkahwinan Hani dan hubby melangkah ke 9 tahun. 

Thanks atas ucapan dari kami. Ailebiu uolss :)


Alhamdulillah. Kebetulan keluarga kat Krai buat family gathering - BBQ malam raya kedua tu. Meriah sangat, keluarga hubby besar, tak invite orang luar pun dah penuh rumah. Nasib tak sewa khemah hehehe :) Hani sempat gi beli kek kat Secret Recipe , nak bagi meriah je hehe :) tapi kek memang habis licin sebab sedap. Ada lamb grill, chicken wings, salad, bihun, lok ching, lemang, ketupat semua juadah bagi perabih keluar. Pastu hujan, lagilah terkurung tak boleh buat apa kecuali makan-makan-makan.  

Thanks hubby yang sporting dan keluarga yang ikhlas mendoakan kebahagiaan kami selama ini. 
Ye tau kakton gebu kuikuikuiiii :)


Nahh amik gambar gedik ngan laki sendiri haha :) bukan senang tau nak amik ngan cik abe ni, dia mana suka selfie. Perasan macho la tu kononn ehh baru mintak ampun dah terkutuk laki sendiri heheh :) ampun sekali lagi abangg :)


Nahh belanja satu lagi gambo gedik. Gelang hantaran nikah 9 tahun lepas. Yang ada bunga tu. Masih muat kat tangan gebu kakton tapi kena kuruskan tangan lagi ni haha :) ingat nak tukar tapi sayanggggg :) so marilah kuruskan tangan biar cantik dipakai hihi :)

Yang design bulat-bulat ni baru sambar. Tukar dengan gelang yang dah kemik maklum yang lama tu jenis kosong je. Beli harga murah, trade in masa harga tinggi so takyah tambah duit cuma cari berat yang hampir sama dengan yang lama. 

Tengah bodek hubby. Panjang umur murah rezeki 10th anniversary nak diamond ring hehe :)


Okay last, gambo gedik lagi :) 
Nak tunjuk shawl @aidijuma - @blossomboxstore. Senang nak adjust, material selesa dipakai and ada 2 design dalam satu shawl gittewww :0

Monday, July 11, 2016

Selamat Hari Raya Aidilfitri 1437H :)

Assalamualaikum.
Selamat Hari Raya Aidilfitri buat semua readers.
Dah lama tak update tetiba dah raya hehe :)

Macam biasa raya tetap balik ke kampung kakton di Kuala Pilah. Biasalah dah kata mem besar kan. Kenalah bagi muka sket hehe .. Tapi sebenarnya Hani balik Pilah dulu sebab mak tinggal sorang. Malas nak panjang cerita - Hani ni anak tunggal perempuan mak. Tu je ok.

Tetap buat lemang. Mak tukang tunjuk ajar camne nak buat. Alamak gambar tengah perah kelapa tatau la mana pegi hehe. Lepas sahur terus mesin kelapa, pastu perah santan. Masukkan beras dalam buluh. Nasib baik juga mak ada pembantu Indon yang keje kebun so mereka yang buat kerja-kerja kasar. I is buat kerja dalam rumah ajer hehe :) encik abe pulak jadi mandor :)

Lemang 20 batang kauu .. meriah walau beraya berlima ajer :( takpe raya pertama confirm rumah mak kena serbu. 


Pastu siang daging 5 kilo. Buat rendang daging. Perah kelapa 24 biji. Gila tak penat, bahu dah rebeh dah ni. Tangan sengal-sengal perah santan berpuluh-puluh biji kelapa hari ni. Rendang daging, limpa, hati pastu campur daun puding. Daun puding ni memang rare la tapi kalo kat Pilah biasa jerrr :) cubalah google ye. Sedap menjilat jari rendang daging kakton!


Dah siap merendang lebih kurang waktu Asar kot, terus salai daging balance pulak. Senang nak buat gulai daging salai, campur belimbing buluh or bacang gila sedapp :)


Pastu lepas siap semua kerja sempat ke pekan. Ada je hajat nak tukar barang kemas. Mana yang kemik, putus or dah kecik jom la tukar baru yeayyyy :) pastu beli barang2 dapur termasuk ayam nak buat rendang ayam pulak. Balik tu dah nak waktu berbuka. Lepas berbuka ketang-ketung masak rendang ayam. Kali ni buat kurang pedas and buh daun kunyit. Normally Kuala Pilah rendangnya sempoi bak hangg - cili api, kunyit hidup, santan siappp. Campur daun puding je kalo nak. Daun kunyit or limau purut ni resipi luar dari Kuala Pilah hehe :) mak kata "apo ghondang camni la ghupo nih?" 

Tapi licin jugak rendang ayam daun kunyit ni. 


Lepas siap merendang, sempatlah main bunga api. Gambo takde sebab busy melayan si kecik Aryan dan kakaknya Alya. Dah dekat pukul 12 baru lah sebok nak gosok baju melayu cik abe dan Aryan. Baju kakton dah siap cuci dan gosok gitteww. Baju Alya pun kena gosok sebab baru je beli. Ada kes baju terbakar kahkahkahkah :) tu next entry la citerrr hahaha :)

Sambil mama gosok baju, suruh anak dara ni susun kuih dalam bekas. Seronoklah dia tolong mama sambil bebel-bebel cakap "bilalah mama nak buat kuih raya sendiri?"

Dia tatau maknya ni keras tangan kikikiikihh oven dah ada, buatnya tidak.


Alhamdulillah 1 Syawal 1437H. Ni je la family photo yang ada. Tu pun nampak la muka memasing jer. Habis takde monopod. Koser nak suruh mak tolong amikkan hehe :)

And, syukur Allah masih memberi kami peluang menyambut Syawal bersama. Tahun lepas cik abe accident 3 hari before raya :(


Lepas je solat raya, balik rumah salam-salam raya ngan mak dan hubby, then sediakan makanan. Bangchik pun dah sampai. So kami nak kena gerak balik ke Kuala Krai, Kelantan pula sebelah hubby. Dalam pukul 11 pagi kami bertolak. 9 jam ok baru sampai huwaaa :( ingat raya pertama jalan lengang rupanya sumbat jugak kat Raub.

Nah selfie satu untuk koranggg :) sambil hadap jammed hehe :)
#naelofarprinted


Okay tu citer raya pertama. Nanti kita jumpa next entry raya kedua dan seterusnya.
Jangan makan banyak sangat gituu :)


Monday, June 13, 2016

Happy Birthday Aryan; 3yrs .. Ramadhan ke 6

Assalam

Tahun ni kebetulan birthday Aryan jatuh pada hari Jumaat, 10.06.2016 bersamaan 5 Ramadhan 1437H. Memang plan nak buat simple ajer maklumlah bulan puasa. 
Aryan pulak semakin bijak dan keletah. Hari-hari dia tanya mama "bila besday saya mama?" bayangkan budak nak masuk 3 tahun sebok tanya besday dia hehe comelnyaaaa anak mama nihh :)
So discuss dengan hubby, okay ke nak buat besday anak ni? Bulan puasa maklum ajer laa kan. Pastu hubby kata buat ajer la, jemput yang terdekat ajer.
Aryan pulak asalkan bukak henpon mulalah google carik gambau kek. Kejap nak kek tobot, kejap nak superman kejap nak robacarpoli kejap nak superhero hahaha pening makkk :)

So, masak la sket. Plan nak masak itu ini tapi memikirkan kekurangan tenaga sapa nak masak sapa nak buat semua kerja so kita buat ajer la yang mana mampu.
Gulai ikan tenggiri campur tomato, ayam goreng sambal, ayam bbq, salad tomato telur dan mee goreng. Kuih-muih beli ajer maklum kakton pemalas *tak reti*


Tengah menaip ni tengok gulai ni terliur pulak adoiii :)


Happy birthday Muhammad Aryan Zahin. Mama dan papa doakan semoga Aryan membesar dengan sihat, bijak dan menjadi anak yang soleh. Mama loves you sayang :) my cheeky boy.


Macam biasa kek ditempah dari Kak Maizatul - mylilcafe. Since 2005 collaborate dengan akak baker ni, keknya sedap dan berbaloi beli. Tengkiu kak!
  

Bila tengok wajah-wajah gembira anak-anak ni, hilang penat hilang letih seharian menyiapkan semua hidangan. Alhamdulillah majlis berbuka puasa dan sambutan hari lahir Aryan berjalan lancar dan meriah walau 3 keluarga ajer yang meraikan. Yang penting Aryan happy asik cakap "I love you mama"

"How I can resist this cheeky boy?"


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...