Wednesday, March 30, 2011

Bandung - Pasar Baru

Pasar Baru Trade Center.

wah gah sungguh nama dan tempat ni. Hot Spot. Wajib singgah kalo datang ke Bandung. memang tak sah trip kalo tak ke sini hehe. dulu dengar dari kawan-kawan yang dah pernah ke sini so bila tengok sendiri memang excited betul.

Paling Hani suka kat sini ialah, Lantai 5 sebab banyak kain cotton. di Bandung mereka panggil kain katun. memang murah, cantik dan banyak pilihan di sini. bukan setakat cotton tapi lace, crepe atau apa sahaja material nak dibuat baju ada di sini. kawan ai Kak Nana make up tu pon meronta-ronta tak sabar nak jejak kaki ke sini Jun nanti. ohhhh kalo lah ada tambang semurah rm113 yang pernah ai dapat, memang ai datang lagi ke sini ikot Kak Nana hahahahhaa .. sabar aje la penangan Bandungggg ..

hemmm bila dah masuk ke sini memang tak sempat nak toleh kiri-kanan. terus meluru ke lantai-lantai yang dah dihighlight dalam schedule. pilih punya pilih, hari pertama baru dapat 3 pasang telekong, 4 pasang kain cotton, sepasang baju renang muslimah dan spentot Alya haha. esoknya sambung lagi shopping di sini, menambah koleksi cotton. wahhhh suka betul tengok kain-kain bersusun cantik ni. cantik ke? ikot citarasa sendiri la ye. so baju raya sudah ada and tak perlu pening kepala lagi. tema tahun ni hijau pink. wahhhh ..

itu hari pertama di Pasar Baru. nanti citer tentang FOs plaks. capek sungguhh .. oh ya Pasar Baru ni dibuka sehingga 7 malam. ada juga info kata sehingga 5 petang, jangan risau ye kawan-kawan, kamu boleh shopping sehingga pukul 7.

kedai-kedai memang happening cuma kita akan pening mencari tangga untuk turun atau naik hehe. berpusing-pusing terutama jika pergi pertama kali atau di hari pertama di sini. tetapi yang bagusnya pekedai di sini mesra sungguh. tanya saja mesti mereka sedia membantu. memang happening, heaven shopping di sini.

2 comments:

azian said...

hani...
cepat2 upload lagikkk...hehehheh
tak sabo nak g nih...sy bear3282...heheheh...sy no 53...

aqishah said...

bestnya gi bandung... baru ni tgk ada tiket murah ke bandung tapi sedeyyyy tak leh beli coz..... ongkos... hohohohooo... teringinnya nak pi bandungggggg.............

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...