Wednesday, September 24, 2014

Home sweet home; gate

Assalam. 

Hari tu ada janji nak letak gambo gate kan? hehe gate dah siap pasang pon dalam 2 minggu lepas. order dalam seminggu dah siap, cepat jugak. maybe tukang besi tengah free skang ni. kalo tidak manjang jer lambat sebab dia banyak siapkan order taman sebelah yang baru dapat kunci. biasalah, ramai yang order grill untuk rumah baru. tapi sebabkan dah biasa dengan tukang besi ni, Abang Mie so sabar je tunggu order ngan dia. 

Gate lama elok lagi cumanya pernah kena langgar dek lori yang bawak barang so macam tak kuat sangat dah. pastu skru kat tembok pon dah tercabut just main sangkut jer lagilah senang je nak tolak. Aryan pon boleh tolak gate hehe suspen kan. pastu risau jugak zaman sekarang ni kan. gate boleh kena angkat gitu aje haaa kang tengok2 motor kereta kena angkut dek pencuri malam-malam tengah tido. eiiiii seram memikirkan jom la bang kita order gate baru :)

skang mana ada benda yang murah. besi pulak naik harga. bila survey harga gate - ko nak yang cemana? nak besi / aluminium / wrought iron? harga berbeza. paling mahal wrought iron. ada sorang chinese ni qoute gate jenis besi sahaja 10'x6' RM2200.00 fuhh mahal jugak. ada tu kira harga per kaki/200. ada tu kira ukuran. wrought iron around 4k. fuhh .. ntah la I blurr bab kira-kira ni tapi nak yang murah tapi cantik dan berkualiti hehe ada ke? ada tapi nun kat Kodiang sana kot hehehehehe.

survey punya survey sambil berpeluh kira duit akhirnya pilih jugak abang Mie sebab dia je yang layan I penuh sabar, penuh toleransi hehehehe customer sengkek macam ni la kan hehee. nak yang cantik ajer tapi terbeliak biji mata bila tengok harga hahahaha :)

okay, bila dah pilih design and dapatkan harga yang sesuai baru proceed. tu pun 2 minggu ding dong sebab tatau nak pilih design yang mana satu. cik abe dalam pada tak kisah wahh dia yang nak cenggini cenggitu hermm :)) tu la dia. bila ditanya tak kisahlah, awak pilihlah, apa-apa je la. sekali bila tunjuk gambau mulalah cakap tak cantik tak urban tak itu ini amboi ko banggggg :))

lastly pilih yang nihh!!

jom tengok dorang install gate. I dapat gambo ni dari Abang Mie je, sebab dorang pasang masa I gi kerja. balik kerja dah senyum-senyum tengok gate yang dah siap dipasang. senyum sensorang kembang-kembang hidung tengok gate yang comellll hehehe :))


yeayy ni la gate rumah I yang dah siap di pasang. autogate lom pasang lagi, ongkosnya lom ada hehe. tapi wiring dah siap lama dahh :)

gate yang jadi pilihan - besi dan aluminium. harga? RM dot dot dot *sangat berpatutan* nak tau sila pm :)


tu je cite pasai gate. Alhamdulillah ada rezeki nak tukar gate setelah 2 tahun dok sini. lepas ni wishlist apa pulak ye? hehe tungguuuuuu :)

1 comment:

ibuzaheenziyad said...

slm.boleh tau harga gate cmni x.tq

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...