Thursday, September 4, 2014

Carseat hunting; carrier maxi cosi cabrio fix to let go :)

Dah 2-3 minggu ni dok mikir nak carik carseat untuk Aryan. Aryan dah lebih 12kg sekarang, kaki pun dah panjang. dok dalam carrier kaki pun terjulur keluar hehehe. tapi still muat cuma tu ler mama kesian tengok dia kot le tak selesa ke haper. maklum dapat mak yang memang all the way travel. hari-hari travel dari rumah ke office then mostly hantar barang, pegi shopping, pegi poslaju, beli barang pendek kata memang wajib ada carrier/carseat. orang lain I tak pasti tapi I memang didik Alya dan Aryan dok dalam carrier/carseat. antara sebabnya dah tulih kat ataih. then I ni kadang2 lone ranger, laki busy semedang. selalu keluar dengan kids je so memang korang berdua kena duduk dalam carseat kalo tak huru hara dalam kete camne nak drive hehe.

so skang dok survey mana murah mana ada sale mana okay. hajat hati nak sambar brand maxi juga. sebab suka dengan design dan ke 'comfort' nya. tapi kena tengok poket jugak. hehe cik abe dah pesan jangan nak beli barang sebab brand or ikut orang. mana adaaaaa .. I beli sebab I suka *evenmahal*

err betul, kadang-kadang gajet baby ni memang a bit pricey. cuma kita as parent ni kenalah menimbang mana yang patut dibeli mana yang tidak. banyak benda yang lebih penting perlu diberi keutamaan contohnya insurance, saving or school. cuma kadang-kadang nafsu mata ni memang tak mampu melawan hehe kalo dah suka kat sesuatu tu memang I cuba dapatkan juga *sambilbrowsesale*

takpe sambil cuci mata tengok sale sana sini mana tau jumpa idaman hati dengan harga yang dalam bajet hehe *harap-harapnya* hehehehe :)

antara idaman hati mak. bukan anak yang mengidam tapi mak. kehkehkeh :)))


 







maxi cosi tobi/priori around RM1200-RM1600. erkkk confirm cik abe pangkah. dia kan kedekksss .. pastu ferrari pon comei harga around RM600. erkkk mahal jugakk .. pastu peg perego dalam RM1000 jugak. fisher price dalam RM600 jugak. oittt apsal carseat semua mahal2 sangat nihhh takdek ke harga bawah RM500 tapi brand yang okay la takmo cikai sangat??? ehh banyak songehh la mak nih. bajet ciput tapi nak yang brand *tepukdahisendiri*

nih Aryan dok dalam carrier maxi cosi cabriofix yang sangat comfort. maybe sebab tu Aryan okay je dok dalam tu tido baring hehehe alasan mak yang kukuh nih nak teruskan hajat hati sambar maxi haahahaha.
maxi cosi cabriofix ni boleh guna sehingga 12kg.


maxi cosi cabriofix boleh attach dengan quinny stroller. tak silap dengan others stroller pon boleh sebab pernah nampak kat mall dulu orang guna maxi tapi stroller brand apa ntah. 

Aryan guna carrier ni since 1st day newborn. memang dia takdelah meraung ke dok dalam tu sebab dah trained seawal newborn kan :) 


yang ni cilok kat internet. ni le cabrio Aryan, color walnut brown. nak letgo RM400.00 COD area Shah Alam. condition 8/10. I akan dry cleaning before handover to new owner. cover, handle masih kelihatan baru tak calar balar ke rosak ke. complete dengan adapter untuk install kat stroller.

sape nak?? boleh call whatsapp 0122281418 Hani. nak nego?? pon boleh. dulu beli RM799.00


3 comments:

-iLLa- said...

go..go..go.. priori.. ngeee

suhailas sudin said...

As Salam Hani,
sue nak tanya berkenaan tadika SR...ok tak dari segi pembelajaran,aktiviti. Tengah mencari juga ini untuk my dotter yg nak msk 6yrs old next yrs. Now kitaorg kat Miri so next yrs balik for good. Itu yang kalut mencari cari mana yang sesuai.

Maxi Cosi Cabriofix said...

Car seat ni kalau pakai dengan Quinny Zapp Xtra memang comel... stylo

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...