Friday, August 22, 2014

#MH17 welcome home!

Assalamualaikum. Salam Jumaat penuh berkat, penuh syahdu. cuaca pun seakan merestui hari ini, dengan awan biru yang cerah, angin bertiup nyaman. Allahuakbar!

Hari ini hari yang ditunggu-tunggu oleh keluarga-keluarga #MH17 dan seluruh rakyat Malaysia.
Kita berkabung sebagai tanda menghormati ketibaan jenazah-jenazah mangsa #MH17. seluruh dunia sudah maklum tragedi yang menimpa #MH17.

Kita bertakafur sebentar.


20 jenazah yang akhirnya "pulang" ke tanahair Malaysia. Tiba juga "mereka" walau selepas 17hb Julai. walaupun lewat namun "mereka" pulang juga :)4 orang penting yang ditugaskan membawa pulang 20 jenazah ke Malaysia. Terima kasih pilot!

Al Fatihah. sebak dan syahdu. ada tangisan yang gugur bersama gugurnya nyawa-nyawa mereka yang tidak berdosa. Allahuakbar!

marilah kita mendoakan agar kesemua roh-roh mereka beragama Islam yang terlibat dicucuri rahmatNya dan ditempatkan dikalangan yang beriman Insyallah. 

bagi yang non muslim, semoga mereka beroleh ketenangan dan kematian mereka semua akan dibela. mereka adalah mangsa yang tidak berdosa. tiada kata yang dapat dilakarkan sebagai tanda kita amat kesal di atas tragedi ini.

Al Fatihah!

1 comment:

Anonymous said...

Sis..bole x share kedai emas mane selalu beli kt pilah tu..dr senanti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...