Friday, March 15, 2013

Makan-makan besday party ..

Citer makan-makan macam dah sebati dengan I kan? sehari tak citer pasal makan boleh resah gelisah macam rindukan pakwe di hujung tanjung. terbayang itu sedap ini sedap. err skang I mengidam benda yang biasa-biasa so takpe, petik jari boleh je cari kann? lainlah kalo termengidam nak sushi kat Jepun atau nak makan kek pelangi atas kapal angkasa ke wahh itu sudah parahh. syukur lew mengidam yang biasa-biasa macam ayam penyet seksyen 7, ikan bakar aroma Jeram, Burger Bakar Ampang, ikan semilang salai mak atau latest nak makan caeser salad. ikutkan list panjang sangat tapi I dah short cut.

ehh melalut jauh sampai Tampin dah nihh haha jom balik ke pangkal jalan. ahaks :)

semalam waktu lunch tetiba dapat sms invite datang ke rumah beliau untuk besday party anaknya. puas mikir sapa la yang sms nih, sebab nombor tu tak save dalam henpon. maklom henpon 17 kali tukar setahun, manjang je lupa nak transfer nombor bila tukar phone ahahaha. before reply tanya sapa tetiba masuk satu lagi sms nombor yang sama; dia bagi alamat. ahaaa baru lew tahu sapekah gerangan orang yang sms I hahaha kalut.

so lepas office hour terus shoot ke rumah kawan@jiran lama I masa di Apt. Cendana. skang beliau dah pindah ke Desa Coafield, beli corner lot youuu woww :). masa I sampai pon dah pukul 6.30 nasiblah kaum hawa je yang ada. pastu budak-budak pon ramai so Alya mingle around and make a new friend so good. mama boleh duduk senang lenang makan tanpa gangguan ahaks.

aha tengok menu simple tapi sedap; lontong, spagetti, kerepok lekor, sosej, sambal sotong, karipap and junk food. see, sempoi je. kan senang gini. bertuah jadi mak buyung, duduk kat meja makan hadap segala menu kehkehkeh. nak capai pon senang je. sungguh bertuah kannn.





firstly ofkos I makan lontong, kata my favourite kann :). sambal ikan bilis sedap gila. pandai kawan I nih masak rupanya. nampak je sempoi tapi pandai masak hehe.


Nih kek besday, rainbow cake and pavlova. err sakit gigi kalo makan banyak-banyak so amik 1 slice aje share ngan Alya. pavlova pon share ngan Alya. dia mana suka sangat kek macam nih. tapi sedap jugak.


err Alya makan spagetti tapi tak sempat nak snap sebab maknya leka menyantap lontong kemain sedap haha. lupa diri bila makan sedap. tapi malu pon ada nak snap picas sebab orang sebelah I dok perhati bila I pegang note. err maluewww :) kang dikata jakun pulak dok amik gambau makanan aje. ahaha :)

moralnya; simpanlah nombor telefon kawan-kawan or kenalan anda sebab bila dorang invite datang rumah, buat makan-makan gini aha rugi kalo tak pegi. I kan suka makan ehehehe. nasib I tak reply "sape nih? wrong nombor" muehehe :)

4 comments:

wan habibah said...

sedapnya.. i tak pernah mkn rainbow cake

Hani said...

memang sedap tapi manissss :)

aiezzaSue said...

byk idea makan/masak simple sempoi..kat sini, i like
salam kenal :)

Hani said...

hai aeizzaSue, salam kenal. tq singgah blog I. hehe sempoi sebab pandai yang itu aje hehe :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...