Friday, April 2, 2010

Citer takde gambar ..

Holaaa ..
lama tak update blog ini.
lastweek bercuti panjang. cuti je panjang tapi langkah takde la panjang ekeke ..
kami sekeluarga ke port dickson.
itu pon guna apartment kompeni ekekke .. murah dan jimat.
alkmaklom nak duduk lama sket.

citer kali ni takde gambo kerana kamera kesayanganku udah rusak. haiyahhh ..
benornya malam sabtu on the way ke port dickson tu singgah r&r seremban.
beli makanan. on the way ke pd plak alya nak susu. sampai ke apartment dia muntah. abis seat depan.
sekali baru nampak kamera pon kena jugak muntah si budak kecik ni uwaaaaaaa ..
panik aku terus amik air pi simbah kat kamera. uwaaaaaaaaa ..
bila encek somi tegur baru le aku sedar itu kamera bukannya kain baju ekekekkee ..
abis le kamera daku. puas le menjemur bateri bagai.
memang terus kong kali kong ekekekke .. nasib baik sony cybershot ni beli tahun 2005.
maknanya dah 5 tahun dia berkhidmat dengan aku. maybe dah sampai masa dia nak pencen plaks .. terpaksa la redha ekekke ..

bercuti di pd? okay aje. makan tido berjalan2 amik angin dan ulang rutin tu selama 3 hari hahahahhaa ..
abes pd ni ada apa? bukan ada disneyland pon. ladang ostrich tu pon hidup segan mati tak mahu hahhahaha .. nak bagi monyet makan pon monyet sebok mandi laut ahahhahaha ..

tapi best la dapat merehatkan minda selepas 3 minggu yang hazabbb .. hahahhaa ..

well, bagi hani masa.
nak carik kamera dulu. kali ni nak beli guna akal bukan hati.
dulu beli sony sebab terpikat dengan keslimmannya tapi gambo kureng.
audio sony memang superb tapi gambo ala ala ajek.
kali ni nak survey NIKON, OLYMPUS atau CANON.
tapi idak le yang besar gedabak tu. dapat yang 10pixel pon masih okay apa.
kalo kawan2 ada idea/cadangan sila sms hani okeh ..
mana tau kut ada yang tau mana sales murah2 skang untuk kamera ..

daaaa ..

2 comments:

nicolas said...

alooooooo...tak de picas ke??

Hani said...

alahai zea, kan aku dah tulih camera aku rosak!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...