Monday, November 2, 2009

Alya & new toys ..


Salam ..
Wah .. anak dara mama sudah setahun 1 bulan. Alhamdulillah .. kejap je rasanya.
belom puas melihat dia meniarap, merangkak dan menggomol sesuka ati.
udah makin besor gini, makin tidak mahu dipeluk digomol sesuka hati mama kekeke ..

semalam ke rumah Ila sempena besday Adam & Addin.
pergi pon dah lewat, maka sampai pon lewatlah juga.
mohon maap gambonya idak ada kerna kamera tertinggal dalam kete.
kebetulan masa tu hujan lebat so turun bawak badan yang montel ini sajok hahaa ..

konon kalo sampai awal bolehla mengekor malay ke warehouse mydear di puchong tapi apakan daya mama dan papa begitu hebat jalan cheras so terlambat la kami sekeluarga begitu juga matun yang mengfollow kami hahahaha ..
maka tidak kesampaian la hajat mama mahu membeli belah di warehouse yang kabo nya murah gilerr ..

lepas chit chat sambil makan sampai sendat perut, maka kami 2 kereta ini mohon diri.
hujan masih renyai2.
on the way balik papa sebut2 nak belikan alya beskal.
mama pon tengah berfikir beskal bagaimanakah idaman hati papa untuk anak daranya ini? mama pon takdak idea sebab idea dah hilang bila tak dapat ikot malay huhuhu ..

papa chit chat tetiba dah sampai sungai buluh.
kat situ banyak kedai kedai apek jual beskal. macam2 jenis, kaler dan bentuk sampaikan mama takdak idea nak pilih yang mana satu. ada yang berkenan tapi harganya boleh buat downpayment myvi huhuhu ..
hihihi beskal untuk alya tapi papa dan mama yang excited lebih hahahaha ..

so pilih pilih pilih akhirnya papa berkenan yang ini (seperti di dalam gambo di atas).
terus sms malay tanya harga mydear. mintak kurang ngan cina apek tu sambil kata kat mydear tgh sales. apek tu kabo, beskal ni pon cap mydear and dia pon amik kat sana hahaha ..
so lepas tu dia bagilah harga yang logik, rm120.00 dari rm190.00.
okaylah sebab malay kabo kt mydear rm85.00 beza rm35 jek.
ekceli nak sedapkan ati mama je kata boleh la kalo banding masa, minyak and toll nak ke puchong.
papa pon mcm bersetuju ajek ngan mama huhu ..

so malam tadik alya dengan gumbiranya sudah menaiki beskal ini bersiar-siar di dalam umah yang sekangkang kera itu huhuhu ..



okey, sekian cerita kembara membeli beskal baru untuk Alya ..
okeh bebeh, happy driving!

2 comments:

ayah , ummi & farish said...

cute jer alya naik basikal ekk...
dah lauin dah ruper alya..dah lama tol x jumpa dia

Faris Daniel said...

ohhh gi sambar beskal tuk alya eh...daniel ada gak wna biru tapi depan bentuk vespa...suka tol kan bebudak nih.....
thx semalam eh.....nanti party whoopi gi tak? huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...