Thursday, July 9, 2009

Alya; walker n ride playskool ..





ehmm ..
just nak share ler experience mama mencarik barang branded tetapi MURAH.
hahahha ..
ekceli hani berkenan nak belikan Alya, walker n ride nehhh ..
tu pon pas terjumpa kat econsave.
takdelah branded. cap pon takdek .. hahaha ..
tapi comel la ..

lepas tu mula terfikir fikir mana nak carik sbb yg kt econsave tu display unit je.
tu pon dah rosak so decide nak carik kt jj.
sekali kat jj sume fisher price yg regenya mencekik leher mama Alya nehh .. hahaha ..
tapi hani kuatkan semangat.
pegi menjelajah giant, tesco, hero dan segala tok nenek pasaraya.

jumpa le playskool kt tesco extra.
tapi, display set je tinggal. tu pon tak cukup eksesori.
kotak pon takdek. alahaiii .. sedih .. sedih ..

lepas tu mama Alya merantau ke tesco seksyen 13 plaks. takdek
pastu singgah tesco sban masa balik kg. takdek
adoiii .. lastly pi tesco mutiara damansara. tesco ke 4 ..
haha ..
mula tu supervisor kata takdek, udah abes.
cari kt dedua dept. hard dept/baby dept. takdek.
dia suh hani isi form pre order.
tapi kena order lebih dr 1.
okaylah, order 2. bleh bg kawan alya, farish gak.
tp manager kata kena order banyak2.
adoii .. takkan nak order 1 kontena.
mau hani kena buka blog lelongggg .. haha ..

tetiba manager tu pi stor.
dalam 20 minit dia kat dalam stor
tetiba dia kuar ngan kotak yg hani idam idamkann ..
yahoooo ..

dengan harga cuma RM32.48, dapatlah walk n ride PLAYSKOOL.
wah branded gituuu ..
ramai tak percaya harganya semurah itu sebab kt TOY R US pon RM139.00.
percayalah, mmg hani beli dengan harga 32.48 tu.
papa Alya pon tercekik neok harga tu kat TOY R US.
dia kata syabas mama sbb berjaya mencari harga yg reasonable hehehe
yelah, mama Alya ni bukannya kaya raya nak bg anak mainan yg memahal kannn ..
beli yg murah murahhh jer ..
alhamdulillah, rezeki anak hani le kut ..

2 comments:

ayuniza said...

kak hani,,,

giler punya murah playskool yg akak beli tuh,,, kita pun nampak gak playskool kat econsave tuh,,, warna oren kan,,, mmg frust pun masa tuh... tinggal display jek kan,,,

dah berapa kali call tesco,, suh tgkkan,,, playskool tuh,, tp langsung tak tipun balik,,geram sgt,,,

camner akak leh dpt harga tue yek? ish jelous tul,,, kalu tgk yg second kat blog2 sumer ,, still up to 60 ringgit,, tupun kene berebut,,uhuks,,

sekrang nih,, every sunday petang,, kitorang sat family,,lepak kat bukit jelutong,,, tgk org main heli ngan kite,, hu,,hu sonok plak tgk alya qaisara,, jerit2,,tgk bende2 tu sumer,,, jom ah join sekali...

Syikin said...

mak aiii murahnyer...jeles i tau..cam na leh dapat murah cam gitu.. rezeki alya kan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...