okay dah ke laut dah ni. semalam balik awal juga, sempat la nak perap ayam ni ngan bawang putih, bawang merah, halia and sos tiram. dah perap, ketepikan dulu. terus siapkan masak lemak cili api sardin ngan buah belimbing. pelik ke? tak peliklah sebab dah Hani ni orang negeri sembilan, memang selera kampongss hehee. cubalah resipi ni, sedap dan mudah ajer. belimbing buluh ni lagi sedap kalo dicampurkan dalam gulai daging salai. walawehhhhh memang bertambah nasi lam pinggan youuuu ..
sambil tunggu lauk sardin ni masak, masak nasi. pastu goreng ler ayam tadi. dah siap sume baru goreng sayur campur. ehh kejap jer kan, dalam 1 jam dah siap. ni kalo rajin sume jadi cekap, cepat. cuba M besar, sume jadik lambat sume tak boleh. yelah dah jin M tu bertenggek kat bahu kan? hahaha.
so, ini ler menu kami malam tadi. Alya makan ayam goreng jer, tu pon dia sebok tanya mana sup. okay malam nanti mama masak sup hokayy ..
bagus sebenarnya masak sendirinya, selain berjimat, kita boleh pastikan ianya adalah makanan yang dimasak dengan betul dan bersih. eh apa melalut ni? maksud daku, insyallah kebersihan tu terjamin bila kita sendiri yang memasaknya. yelah kita nak hidangkan makanan untuk orang-orang yang kita sayangi kan? so pastinya kita nak yang terbaik. sedaya-upaya kita cuba memasak dengan sedap, lazat dan diterima tekak. ntah apa akak melalut ni, harap sume faham apa yang akak cuba sampaikan hokayyy .. takdak idea dah sebab ada orang sebok promo barang nih takleh konsentret plak dah huhuhu.
No comments:
Post a Comment