Monday, December 10, 2012

Arnab yang comel .. :D

Sabtu lepas memang melepak kat rumah. biasalah, cuti-cuti ni melipat kain baju yang menimbun. dah la cuaca susah nak jangka, kejap panas kejap hujan. so sementara panas terik memang sibuk settlekan kain-baju yang nak dibasuh. lega sangat-sangat sebab panas memang sampai ke petang. kain-baju yang di angkat pon wangi je sebab cuaca cantik sangat. hati akak pon senang :D

so bila dah settle semua keje dalam rumah, keluar duduk kat depan pula sambil tengok Alya main basikal. even pintu pagar berkunci pon still bimbang juga biarkan dia sorang-sorang. memanglah kawasan taman guarded tapi zaman skang macam-macam boleh jadi kan. so dah petang barulah bagi dia keluar main-main kat laman. jiran plak kiri kanan takde masing2 balik kampong. kalo tak ada juga kawan Alya. sian dia main sensorang :(

tiba-tiba Alya jerit bagi tau "rabbit mama, rabbit". terkejut juga sebab celah mananya arnab nak datang and masuk kat porch kami tu. rasanya hanya jiran depan yang bela arnab tapi arnabnya dok dalam sangkar or kandang. takkan boleh terlepas kot. terus pandang arnab yang nampak jinak, berlari-lari anak datang ke arah saya. Alya suka sangat sambil pegang-pegang arnab yang comel nihh. ada petanda apakah kalo arnab datang rumah kita? kikikiki mulalah mengarut tuuu ..

nampak tak arnab tuh? dia nyorok kat bawah bekas bunga. sambil tu Alya bagi dia makan karot. abih 2 batang karot yang sederhana besar tuh. Alya memang penyayang kat haiwan, dia memang selalu merengek nak beli kucing or hamster "masalahnya nak oii kamu tu pon pakai pampers lagi time tido kihkihkihkih" ada hati nak bela haiwan konon kihkihkih


nampak tak arnab tuhh? Alya panggil Barney kihkihkih dia kata Barney kuat makan kikikiki :)


alolololo comelnya arnab nih. kalo tuannya takmo meh la bagi kat kami, kami suka sangat. eh apa petanda arnab datang rumah ekk? hahaha tak abih lagi nih mengarut kikiki :D


pagi nih masa nak kuar rumah pon arnab nih dah datang melanguk kat porch. kesian dia lapar kot. Alya masih tido lagi, kalo tak sure dia berlari amik karot dalam fridge. semalam pon dia dah pesan suh beli karot banyak-banyak untuk Barney dia katanya. amboi makan karot ko ye, kalah tuan rumah kikiki :D

2 comments:

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

mmm... datang tanpa di jemput... mmm... murah rezeki tu... anak awak pun sukakan arnab tu... Bela jer la... jadikan arnab angkat...

Hani said...

hi Izni, aha murah rezeki aminnn.
nak bela masalahnya ada tuan punya. tapi arnab tu rasanya kelaparan kot tu sebab dok cari makanan kat rumah kot.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...