Thursday, May 12, 2011

Hobi atau gaya?

Rasanya semua orang ada hobi tertentu kan? tak kisahlah hobi kumpul setem ke tanam pokok bunga ke kumpul duet syiling ke atau hobi mewarna buku ke haha skema sungguh hobi tu yer macam dedulu plak.

skang ramai yang punya hobi pelik-pelik antaranya terjun bangunan, kira rumput malah ada juga hobi kira bintang. wah hebat sungguh orang sekarang kan?
Hani pon ada hobi tapi tidaklah kategori pelik tapi benar. hobi yang normal bagi seorang wanita. tapi tidaklah hobi mengumpul beg LV, Hermes atau Bonia. huhuhu

hobi Hani pon berkait rapat dengan penggunaan seharian. maknanya hobi tu berguna juga la bukan sekadar pengisi masa lapang aje. hobi mengumpul bekas makanan, minuman dari jenama Tupperware. bukanlah nak mendewakan diri ye puan-puan tapi sekadar berkongsi saja. and Hani pon ahli Tupperware tapi bukan untuk menjual hokayyy hihi. dulu selalu beli tipuwer jer kat jayen tesko atau ekonsep janji boleh isi makanan. tapi since dah join group kakak-kakak ni baru terasa berbaloi membeli Tupperware yang harganya boleh buat laki akak tercekik hahaha. memang harganya agak mahal jika compare dengan tipuwer tapi kelasakan, ketahanan serta kualiti memang berbaloi. malah mak Hani masih simpan Tupperware yang dibeli tahun 80an dulu. masa tu Tupperware banyak keluarkan bekas makanan yang kalernya coklat/krim ngan tutup kaler putih. korang ingat tak? pastu kat bahagian penutupnya macam kipas tu kan? ingat tak? ingat takkk? kalo tak ingat gi selongkar gobok mak korang time balik kampong tu sure ada hihi

skang Hani dah start mengumpul bekas makanan ni tapi takdelah over sangat macam nak berlumba plak ngan orang lain. just minat dan berbaloi membeli sahaja. kalo ada dealer Tupperware nak offer yang off season kat Hani pon boleh gak. pernah juga beli time sale, memang dealer bagi murah-murah sapa tak ndak kan??
so apa hobi korang plak? kalo yang berwang ofkos le hobinya mahal gitu tapi kalo beruang kita masih boleh berhobi begini, masih berbaloi ye puan-puan hihi.

okay, entry ni tidak ditaja oleh sape-sape hokay. jumpa lagi.

1 comment:

deAnza-wAnda said...

wah... banyak nye kak... best3...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...